Полицията разследва скандалния клип, в който малолетни момичета бият и унижават своя връстничка. Във вторник те са били разпитани в присъствието на родителите им след жалба на потърпевшата.

Момичетата са на по 14 г. Паула нанася ударите по Ани, а Лора отправя заплахите и заснема скандалния клип. Повод за агресията и унижението е спор за момче.

Скандалното видео е заснето в Студентски град. Според запознати клипът съществува от няколко седмици. Последвала хвалба за стореното пред приятелки, които също смятат, че Ани е виновна за боя.

Момиче я определя като „лесна”, а боят бил заслужен, защото е „ спала с гаджето на едно от момичетата”. Това е и причината да решат да се саморазправят с нея. „Могат да я набият, но не публично, не да я снимат и събличат”, каза тя.

Други приятели на Паула разказват, че това не е първият бой с нейно участие.

Учебната година за Паула трябваше да започне днес в ново училище. Но тя така и не дойде. Съучениците й я очакваха притеснени, а класната й ръководителка Боряна Павлова заяви, че е учудена как в 8 клас може да има подобно поведение.

Според криминални психолози причината за тази агресия е желанието за изява. Росен Йорданов изрази позицията, че фактор е изобилието от образци, които имат пред себе си. „Не са виновни децата, а децата във възрастните. Те нямат зрелостта да показват модели на поведение и утвърждаване”.

Георги Христов, който е приятел на момичетата, коментира, че всички се случва с една единствена цел – реклама. „ Да покажеш коя си, що си, да ти се чуе името.”

Жертвата и нападателките запазиха мълчание.