Обширна тераса с прекрасна гледка. Само че неясно как закрепена на носещата стена на този панелен блок и с избита врата в самата конструкция. Този находчив жител на столичния квартал "Младост" определено е увеличил квадратурата на жилището си, но извън закона.

"От нашия район не е издадено такова разрешително за строеж, а и не виждам кой би издал подобно разрешително за такъв балкон", заяви Рени Веселинова, Община Младост.

Апартаментът е необитаем. Съседите обаче знаят, че собственикът е мъж на име Андрей, за когото се страхуват да говорят, защото имал лоша слава. Ние попаднахме на майка му.

"Ааа, законна е, тя е на сина ми", заяви майката на собственика Тодорка Тодорова.

Парадоксът за инженерите от районната община е, че собственикът е усвоил двете съществуващи тераси, но явно е решил да не се остава без балкон. Специалистите признават, че са имали десетки странни казуси в работата си, но досега не са се сблъсквали с подобна приумица.

"Да се избие отвор на фасаден панел, на 9 етаж е глупава история, тя просто не може да се ползва", смята Рени Веселинова.

Предстои общината да издаде постановление конструкцията да бъде премахната. Иначе съветът им към столичани е прост - възползвайте се максимално от възможностите на вашето жилище, но в рамките на закона.