Зимната обстановка в страната постепенно се нормализира. По Черноморието, което беше сред най-засегнатите от бедствието вече няма затворени пътища. Не такава обаче беше ситуацията през изтичащото денонощие. Затворени пътища, блокирани коли и над 70 селища без ток във Варненско, Бургаско и Добричко.

В ранния следобед дъждът във Варна спря и дори улиците започнаха да изсъхват

Утихна и бурният вятър. След тридневни валежи, най-тежко беше в сутрешния пиков час - като след потоп. Наводнени централни булеварди, затворени подлези, десетки закъсали коли и тролеи, неработещи светофари. През деня затворени за движение бяха пътят Варна-Добрич и Варна-Бургас, но те вече са проходими.

В Добричка област пък натрупа сняг

По цялото Черноморие бяха отводнявани мазета и приземни етажи, а сигналите за произшествия са стотици. Макар че общината не обяви бедствено положение, извика на помощ военноморските сили. Военните помогнаха с високопроходима машина за отводняването на подлез. От администрацията обясниха блокадата на града и липсата на отводняване с това, че канализацията е от Втората световна война.

Служител на почистваща фирма пострада от паднало дърво

Пороят повреди пътните настилки. За всички училища днес беше неучебен ден, но часовете се възобновяват. И в Добрич обстановката започва да се нормализира. В късния следобед спря дъждът, който валеше безспирно цели три дни.

В село Камен бряг почти няма къща, която да не е засегната от пороите

Паднали тавани, над метър и половина вода в избените помещения, удавени животни, залети с вода дворове. От службата за защита на населението обещаха до края на деня да отводнят селото.  
Бедствено положение е обявено в цялата община Руен

Мокрият сняг и силният вятър блокираха пътищата до десетки села в планинските райони. В очакване на „Гражданска защита”, от общината започнаха разчистване на затрупаните пътища до няколко села, в които има хора на хемодиализа.

Община Антоново също обяви бедствено положение

Шейсет населени места са без ток и вода. През целия ден днес аварийни екипи се опитваха да отстранят повредите, но по информация от общината е засегнат централен далекопровод и 90% от селищата са без електричество. Снежната покривка в региона е около 30 сантиметра, но по високите части стига до над 60 сантиметра.