Както btv.bg вече информира, "Атлас" заснеха първият за България 3D реален клип към песента "Така се събужда денят”, която е и първи сингъл от новия албум на бандата. Видеото вече е напълно готово и ще бъде представено в четвъртък, 3 юни, от 18:00 часа в Sofia Live Club.

Веско Зерлиев и Пепи Писарски споделиха, че най-вероятно съвсем скоро клипът ще бъде качен и в интернет.

За "декор" във видеото е използват българският природен феномен Белоградчишките скали. Пепи Писарски обясни, че изборът на мястото не е случаен. "Тази технология трябва да има много планове – близки, средни, далечни, за да се получи това триизмерно усещане”, каза музикантът.

Идеята за използването на 3D технология за видеото е била по този начин съвременната технология да се противопостави на ретро звученето на песента "Така се събужда денят”.

По време на представянето на видеото на 3 юни картина на Веско Зерлиев, която изобразява Белоградчишките скали, ще бъде изложена на търг, като целта да се съберат средства за лечението на Миро от "Мери Бойс Бенд”.

Музикантите разкриха, че работят върху нов албум, като половината от него вече е готова. Песните от новия проект на "Атлас” няма да бъдат само с ретро звучене, а ще представят различни музикални експерименти на групата.

"Хората винаги ще искат да слушат песни, които имат отчетлива, хубава, запомняща се мелодия и смислени текстове, какъвто и стил да бъде”, смята Пепи Писарски.