1 USD
1.82481 BGN
Петрол
Bitcoin
$60,214.4

26-годишен си купи "Кремиковци"

БГ Бизнес
 

Лъчезар Варнаджиев управлява дружество, което е с капитал от 20 000 лева

Металургичният комбинат "Кремиковци" има нов собственик. Предприятието беше продадено на търг за 316 милиона лева. Парадоксалното в сделката - новият собственик е на 26 години.

След три неуспешни опита днес "Кремиковци” най-после беше продаден. На търга се яви един единствен кандидат, така че до наддаване не се стигна.

Срещу 316 милиона лева купувачът получава заводските площадки на предприятието и всички активи, свързани с производството. Най-важният въпрос - ще заработи ли отново „Кремиковци” или всичко намиращо се на територията му ще отиде за скрап, обаче не намери отговор.

Справка в информационната система ДАКСИ обаче показва, че новият собственик Лъчезар Варнаджиев е на 26 години. А дружеството, което управлява, е с капитал от 20 000 лева и се занимава с търговия на цветни и черни метали, производствена дейност, сделки с интелектуална собственост и търговия с недвижими имоти.

Според синдикатите предприятието има потенциал да заработи отново, макар и не на пълен капацитет.

След сделката пък всички служители в „Кремиковци” - и работещи, и съкратени, ще получат парите, които предприятието им дължи. "Сумата, която се дължи към кремиковските работници, е около 56 милиона лева, а това са на около 12 хиляди хора, работещи и съкратени", заяви Людмил Павлов от КТ „Подкрепа”.

До 18 април компанията купувач трябва да преведе парите за сделката. След това предстои да се произнесе и съдът.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии