Тримесечно бебе почина в Благоевградската болница. Близки на детето нападнаха болницата и чупиха стъкла, обвинявайки лекарите за случилото се. Полицията успокои разбунтувалите се, но роднините продължават да заплашват със саморазправа личната лекарка на детето.

Семейството на 3-месечния Боби е разбрало, че момченцето е починало малко след обед. Детето е прието в събота по спешност в детското отделение на болницата с диагноза бронхопневмония. За смъртта му близките обвиняват личната лекарка на детето.

 

„Миналия понеделник откарахме бебето в болницата, дадоха му лекарства, а преди това му биха две инжекции за имунизация. Две инжекции бият ли се на болно дете”, каза Филип Димитров, дядо на детето.

 

Бащата на Боби твърди, че въпреки, че детето е кашляло, педиатърът го е имунизирал, а след като състоянието му се влошава, му изписва неподходящи лекарства.

 

„Даде му силни лекарства такива над 2 годинки и така цяла седмица даваме лекарства то ги повръща, отиваме всеки ден, в тая седмица сигурно 3-4 пъти ходихме всеки ден до петък ходихме да видим как е детето, тя казва подобрява се, а всъщност по-лошо става, по-лошо, по-лошо”, каза бащата Мирослав Донков.

 

Лекувалата детето лекарка - д-р Маринова каза за bTV, че в деня на имунизацията детето е било здраво, а предписаният дни по-късно антибиотик е подходящ и за бебета. Родителите на тримесечния Боби са категорични, че ще търсят правата си в съда.

Завеждащият детското от деление д-р Екатерина Чакалска уточни пред агенция „Фокус”, че при постъпването си в болницата момченцето е било в изключително тежко състояние. По думите й през изминалата седмица в благоевградската болница е имало още няколко такива случая, но другите деца са оцелели.