Пет хиляди момичета ще бъдат наети от Държавната лотария, за да предлагат на желаещите да опитат късмета си. Печалбите са до 1 000 000 лева, почивки в 5-звездни хотели и автомобили.

Според шефа на Държавната парично-предметна лотария Иван Кирилов чрез момичетата и написания за целта химн на лотото, идеята да се купи билетче става още по-атрактивна.

Александър Кръстев, председател на Националния моден синдикат обясни в студиото на "Тази сутрин”, че се опитва да намери постоянна заетост на момичетата, които се занимават с мода.

"Реално те работят само по избори. Никога не съм казвал на момичетата, че трябва да работят за тази или онази партия. Някои избират по симпатия, други – заради хонорар. Получават около 500 лева за месечна кампания. Това, което те правят, е някакъв вид допълнителна заетост”, допълни Кръстев.

За всеки продаден билет на Държавната лотария момичетата на късмета ще получават по 10 стотинки. Част от средствата след продажбата отиват за държавата, а 5 на сто се отделят за култура.

"Кризата повлия и на лотарията, паднаха оборотите през последните месеци. В момента формираме оборот от около 400-500 000 лева месечно. Очакваме с тази форма на дистрибуция продажбите да се вдигнат с 20-30 на сто. В най-силните години постъпленията са били около 10 милиона лева. Билетчетата са с много добра защита, печатат се в Швейцария”, обобщи шефът на Държавната парично-предметна лотария Иван Кирилов.