За пореден път двама от подсъдимите по делото "Маргини" - Стефан Рангелов и Бисер Илиев, се оплакаха от натиск, упражняван им през 2005 г. от тогавашния градски прокурор, а сега заместник-главен прокурор Бойко Найденов, от следователя по делото Андрей Цветанов и от сегашния градски прокурор Николай Кокинов. Днес това стана и в съдебна зала, но в присъствието на евроексперти, които специално наблюдаваха хода на делото.

Разследващите обещавали на Бисер Илиев, че ако потвърди показанията на защитения свидетел Велин Добрев, ще излезе от ареста. Пред разследващите Велин Добрев обяснявал как били подготвяни покушенията на Иван Тодоров-Доктора, финансиста Никола Дамянов и о.з. ген. Любен Гоцев.

Стефан Рангелов обясни, че познава Велин Добрев много отдавна и никога не си е служил с полицейски термини в речника си, така както го прави в част от показанията си пред разследващите. Бисер Илиев се отрече от всички показания, които е дал в края на 2005 г. и началото на 2006 г. и разказа за случай, когато сегашният градски прокурор Николай Кокинов е дошъл в затвора и е започнал да вербува Стефан Рангелов.

От своя страна Рангелов потвърди това, но поясни, че не се е съгласил на предложението на Кокинов да потвърди показанията на Велин Добрев, срещу което да получи свобода.     

Другите двама подсъдими по делото - Иво Карагеоргиев и Веселин Тошев, както и всички останали техни съпроцесници, не признават вината си и твърдят, че никога не са извършвали престъпленията, в които са обвинени.

Стефан Рангелов окачестви защитения свидетел Велин Добрев като "професионален свидетел". Рангелов описа Добрев като човек силно зависим от наркотиците, който е боледувал от хепатит и туберкулоза, имал припадъци и обичал да се прави на гангстер, като си измислял различни прякори.

Именно от показанията на Велин Добрев става ясно, че и за трите убийства цената е била по 40 000 евро. По думите на Стефан Рангелов това, едва ли не, било държавен стандарт.