1 USD
1.83853 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,342.7

Трайков: Надявам се на много и качествени кандидатури за шеф на НЕК

БГ Бизнес
 

Конкурсът за позицията може да бъде обявен днес или утре, допълни министърът

Конкурсът за изпълнителен директор на НЕК може да бъде обявен днес или утре, каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков пред журналисти. За да стане това е необходимо да бъдат обявени критериите и изискванията за длъжността, уточни министърът.

Той допълни, че вчера вечерта вече е получил предложения на работната група по въпроса. Трайков изрази надежда да има много и качествени кандидатури за участие в конкурса. Има голям брой хора в България, които имат и опита, и ерудицията, и професионалните умения да се справят с тази работа, заяви той.

Помолен да коментира изявлението си, че не е доволен от работата на НЕК по отношение на ВЕИ и дали ще има ревизия на дейността на компанията през периода, в който е била управлявана от бившия й изпълнителен директор, министърът каза, че до голяма степен правителственото намерение за реализиране на политика в областта на ВЕИ е отразено в ресорния закон, който предстои да бъде обсъден в пленарна зала тази седмица.

Припомняме ви, че до уволнението на досегашния шеф на компанията Красимир Първанов се стигна, след като стана ясно, че той е подписал споразумение с "Атомстройекспорт” за АЕЦ "Белене", без да му е даден мандат за това от правителството.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии