Майката на Кристалина Георгиева каза пред bTV, че се гордее преди всичко с това, че дъщеря й получава ценното признание като личност, която не е забравила родината си. Светослав Иванов разказва за реакциите в Университета за национално и световно стопанство, където Георгиева преподава преди години.

Внушителната биография на Георгива започва от УНСС. Студентският съвет първи създава кампания за подкрепа на българския еврокомисар.

"Студентският съвет и ресурсите, с които разполагаме бяха впрегнати в активизиране на подкрепата на цялата студентска общност на УНСС за подкрепа на комисар Георгиева", разказа Калоян Димитров.

Студентите популяризират кампанията в интернет пространството, защото наградата се връчва след виртуално гласуване на страницата на списание "Юърпиън войс".

"Не сме активизирали хакери, не мисля. Имаме достатъчно сериозни студенти, а това е една спонтанна реакция на всеки един от нас. Ние също взимаме дипломите си от този университет, тя е наш възпитаник, наш член на настоятелството", заяви Веселина Любомирова.