Ако има актьор, за когото да се говорят само хубави неща на снимачната площадка в Турция, то това е Къванч Татлъту. Синеокият красавец явно е много чаровен, защото за него никой не казва лоши неща. Колегите му от "Забраненият плод" не пропускат да споменат колко внимателен е той, както и да допълнят, че е истински професионалист и от него има какво да се научи. Това мнение споделя Берен Саат, която не пропуска да уточни, че все пак двамата са само приятели в реалния живот. "Къванч е много сърдечен човек. С него сме приятели. Той има повече опит от мен на снимачната площадка. От него получавах доста ценни съвети. Не ми беше трудно да си партнирам с екипа на "Забраненият плод", казва Берен.

Суперлативи за Къванч сипе и Хазал Кая, която зрителите виждяха в ролята на Нихал. Ето какво казва актрисата за колегата си: "Къванч е много добър и чистосърдечен човек. Има доста по-голям опит на снимачната площадка от мен. Винаги ми помага много, когато имаме общи сцени. От него получих доста ценни съвети." Хазал допълва, че работи лесно с красивите актьори, защото гледа на тях от професионална гледна точка.

Еда Йозеркан, която пък беше в ролята на атрактивната и ревнива Елиф, казва за колегата си, че са приятели от години. "Имам удоволствието да познавам Къванч от доста време. С него сме приятели. Като актьор е много дисциплиниран и много добър изпълнител", категорична е Еда.

Малкият актьор Батухан Караджакая, когото зрителите видяха в ролята на Бюлент, а в момента гледат и в ролята на Мурат в "Златната клетка", споделя, че на снимачната площадка е много забавно. "По време на снимките на "Забраненият плод" с екипа бяхме като истинско семейство. Сприятелих се с всички. Прекарвах много време с тези хора. Къванч ми беше като истински по-голям брат", казва още Батухан.

И докато всички говорят колко симпатичен и добър е Къванч, за никого не е тайна, че господин Татлъту е доста резервиран пред медиите. Интервютата, които дава, обикновено не са многословни. Това е така още от началото на кариерата му, не се е променило и досега. След ролята на красивия Бехлюл Къванч е сред най-търсените млади актьори в родината си.