Вече месец няма и следа от 24-годишния студент Петър Димитров от Попово, който изчезна мистериозно след интервю в американското посолство. Момчето планирало да замине на студентска бригада в Щатите, но след като отишъл в мисията, където му отказват виза, следите му се губят. Досега никой не се е свързал с родителите, за да даде информация за момчето.

Майката на Петър е сама в къщата в Кардам. Баща му е в София, обикаляйки полицията, външно министерство и американското посолство, където момчето е видяно за последно. Версията на родителите е, че студентът изобщо не е излязъл от мисията.

"Гадаем, гадаем и мислим, че е в посолството. Има хора, които са го видели там вътре в посолството. От там нататък край. Няма. Записът, който го е видял моят мъж е в една стая. Знамето, американското, се виждало, европейското знаме и той прави три крачки. Това е, което е видял от целия запис. Ние искаме да видим как излиза той", каза майката на Петър Мая Йорданова.

Родителите нямат обяснение защо някой би задържал сина им. Предполагат, че е объркан с друг човек и ще го държат докато не снемат съмненията, че е опасен. Няколко дни след оповестяване на мистериозното изчезване на момчето, родителите му получили загадъчно съобщение.

"Че четирима негови приятели са били задържани в посолството и второ съобщение - задължително искай да видиш записите от излизането му", разказа Йорданова.

Родителите предполагат, че такъв запис няма и полицията. Близките на Петър отхвърлят варианта той да се е укрил от тях. Версията отвличане за откуп също отпада, защото те не са заможни, а и никой не се е свързвал, за да иска пари.

От пресслужбата на американското посолство заявиха пред bTV, че мисията оказва пълно съдействие на бащата на студента, както и на полицията, и на външното ни министерство по този много важен случай.

От посолството припомнят, че бащата вече е гледал записа от камерите и, че са готови отново да му го покажат. Те изразяват надежда момчето да бъде открито живо и здраво в най-скоро време.