Изгубилите кметската надпревара в Пловдив - Славчо Атанасов, в Плевен - Найден Зеленогорски и в Смолян - Дора Янкова се появиха заедно пред медиите. Въпреки политическите си различия, тримата са убедени, че това са едни от най-противоречивите избори в новата ни история -опорочени и манипулирани от управляващата ГЕРБ.

Дора Янкова ще реши дали да иска касиране на вота в последния възможен момент. В 17 ч. утре изтича срокът за обжалване на резултатите пред Административния съд.

Славчо Атанасов и Найден Зеленогорски настояват съдът да постанови ръчно преброяване на бюлетините, предвид безкрайно малките разлики в гласовете.

„Има една култова реплика от един легендарен филм: „I'll be back”! Нали знаете какво значи? Аз ще се върна! Защото сила ми дава, когато ходя по пловдивските улици и там срещам подкрепата на пловдивчани”, каза Славчо Атанасов.

Найден Зеленогорски посочи разликата от 389 гласа с опонента му.

„Това са само 78 стотни от процента. По-добре морална победа, отколкото неморална и фалшифицирана победа, каквато постигнаха опонентите от ГЕРБ”, каза Зеленогорски.

„Ако това ще бъде моделът за България, ние тримата протестираме. И много още гласове протестират за това”, добави Дора Янкова.