Точно в деня на Независимостта късметлия спечели джакпота от 3 621 376 лева в играта 6 от 49. В преследване на милионите за вчерашния тираж бяха пуснати над 307 000 фиша. Щастливец от Златица обаче единствен успя да познае печелившите числа. До града на най-новия тотомилионер отиде Константин Караджов.

Фишът, донесъл късмет на участника, е на стойност 7 лева и 80 стотинки - абонаментен с 4 комбинации. Джакпотът, спечелен в Златица е шестият по големина в историята на тотото. Тъй като фишът му е абонаментен, човекът може да спечели още веднъж и в неделя.

Златица е малък град с население от близо 6000 души и тук всеки може да познава късметлията. Жената от тотопункта на Пирдоп звъни на колежката си в съседната Златица с новината - шестицата е паднала при тях. Досега там се е падала най-много петица. Таня, която отговаря за пункта, твърди, че не се досеща кой е щастливецът. Твърди, че има много постъпления има, а и много хора играят.

Сега джакпотът в играта 6 от 49 е скромна сума. Въпреки това хората продължават да пускат по най-разпространения начин - по една колонка за всяка от трите игри.

След новината за спечеления джакпот тотопунктът продължи да се пълни както обикновено. Спас Спасов обяснява, че едно време на мястото, на което е разположен градът е имало злато. Сега златната руда минава през Златица само транзит. Трите предприятия за ценни метали наоколо дават работа на повечето хора. Това е един от малкото градове, където в магазин за 1 лев се продава и злато. Най-скъпият пръстен струва по-малко от 500 лв. С парите тотомилионерът може да си купи 52 килограма злато.

Самата община Златица има 2,5 млн. лева бюджет. Тотомилионерът сега е с един милион по-богат. Късметлията може да си харчи милионите спокойно, без да дължи данък. Миналата година имаше идея печалбите от тотото да се облагат, но тя не мина.

Джакпотът в тотото гонеше 6 млн. лева. Останалите 2,5 милиона лева са в друга игра - 6 от 42. От тотото казват, че тази печалба е рекордна за играта. Въпросният джакпот оцеля и следващият шанс да се падне на някого е в неделя.