4980 лв. заем е изтеглила продавачката Ина Михайлова от село Галово, Оряховско, за да погаси вересиите на съселяните си към местния магазин. Жената обясни, че половината хора в селото са пазарували на вересия, а когато им каже да върнат парите, те й казват да забрави.

Аз съм материално отговорното лице, затова нося отговорността, обяснява Ина Михайлова. Сега тя ще изплаща заема до 2016 г., всеки месец по 200 лв. "Заплатата ми е 320 лв., така че ми остават по 120 лв. за мен", обясни жената. Тя се изхранва благодарение на градините и животните, които гледа.

Неприятностите на Ина обаче не свършват дотук. Със заема тя погасява вересиите на съселяните си, но е осъдена да плати още 667 лв. за бракувани стоки.

"За това бях осъдена", обясни Ина. Нямам пари да погася този брак. Така продавачката очаква на 7 февруари в дома й да дойде съдия изпълнител, който да огледа какво може да и вземе, за да покрие сумата.

"Имам 30 години трудов стаж. Много ме притеснява, че ме осъдиха. Срам ме е да ходя на работа, взех си отпуска, седя си вкъщи", заяви Ина.

"Близките ми още не знаят, че съм осъдена".

"Изводът е, че не трябва да бъда толкова добродушна и наивна, но не мога да се променя. Хората идваха и плачеха, че нямат какво да ядат, затова не съжалявам, че съм им давала. Сега когато им кажа да върнат парите, ми казват да забравя."