В столицата тече трескаво почистване на града от агитационните материали за изборите. Според Изборния кодекс плакатите на участниците в изборите трябва да бъдат свалени на третия ден след изборите.

Въпреки, че формално предизборните плакати за балотажа могат да останат до сряда, активисти на ГЕРБ трескаво ги сваляха.

„Ние сме от структурата на младежкия ГЕРБ и, както в неделя вечерта министър-председателят каза, за три дни трябва да изчистим навсякъде в цяла България от нашата предизборна кампания плакатите. Целият Студентски град, това са последните плакати, приключихме от вчера от сутринта, след като ни дадоха инструкции от централата”, заяви Митя Атанасов.

Акция по почистване на плакатите започна и БСП. Фирмите, които разлепваха нейни плакати, по договор са длъжни и да ги почистят.

Всички други партии, коалиции и изобщо кандидати, които участваха в изборите, трябва да знаят, че вече ги заплашва глоба от 1000 до 5000 лева заради това, че не са си свалили плакатите след като изборите приключиха.