Премиерното заглавие на сцената на столичния театър "Възраждане“ за новия сезон е "Отблизо“ (Closer) по творбата на Патрик Марбър, всъщност една от най-успешните съвременни британски пиеси, отличена с петте най-престижни награди за нова драматургия в Англия и САЩ. Представлението ще се играе на 8 октомври от 19 ч. Ден по-рано пък ще бъде предпремиерата на постановката.

Режисьорът Здравко Митков, автор и на музикалното оформление, определя представлението като съвременна трагикомедия за нишките, които лесно ни свързват и точно толкова лесно се късат и ни разделят, понякога – фатално.

В красиви сцени и откровени диалози героите показват на какво е способен човек, който обича болезнено, колко болка сме способни да си причиним и да понесем, защо лъжем и каква е цената на истината. "Отблизо" разкрива много за човешката природа – от простото желание да бъдем обичани до обсебващата мания да притежаваме другия, коментират от екипа.

"Ти виждал ли си някога живо човешко сърце? Прилича на юмрук, обвит с кръв", казва един от героите – Дан, провалил се писател, който се издържа от писане на некролози, чувствителен и забавен мъж. В ролята е Даниел Цочев.

Участват и Мариана Жикич – Ана, красива независима жена, наскоро разведена, със собствено фотографско ателие, Роберт Янакиев - Лари, лекар с някой и друг неприятен навик, Рая Пеева - Алис, загадъчна и объркана млада жена. Ролята е дебют на професионална сцена за актрисата.

Преводът на "Отблизо“ е дело на Искра Ангелова и проф. Пламен Марков. Сценографията е на Невяна Кавалджиева и Лилия Бабунова. Спектакълът е осъществен с финансовата подкрепа на програмата "Култура" на Столичната община.

Вижте галерията снимки от репетициите на постановката, ден преди премиерата й на сцена.