Знаете ли, че в този момент някъде в България се ражда нежелано дете? Такова, което след като свърши раждането, майка му ще си тръгне от родилния дом и ще забременее със следващото.  

Знаете ли, че само днес в Сливенско ще забременеят поне две деца. Да, защото само за месец, само там, 78 деца раждат деца.

Знаете ли, че в този момент се ражда детето, което никога няма да отиде на училище, което след години ще продава хероин на вашето дете, ще ограби дома ви или колата ви, ще проституира, защото е продавано от собствената си майка.

И знаете ли защо? Защото е било нежелано дете. Оставено дете. Тези деца са около нас. Tази вечер bTV ще ви призове да видите тези деца.

Това няма да е поредната сълзлива история, за която вече сте чували.


Това е история, която засяга всеки един от нас, защото неграмотните в България са се увеличил с 2% за година. Не необразованите - неграмотните. Защото всеки седми сред нас е потенциално неграмотен, живеещ ужасно мизерно и раждащ по няколко деца обречени на това.

Всяка година повече от 3 000 майки се отказват от децата си.

Всяка година 10  000 майки раждат деца, които не могат да четат и да пишат, деца които оставени в джунглата да оцеляват, правят това, което ги е научил живота - да бъдат агресивни. Деца, които нямат избор, нещастни деца. Вижте ги - те са десетки хиляди за малка България. Защото това е бомбата, която ще избухне всеки момент и ще ви помете - и социално и икономически. Бомба със закъснител, но времето на закъснителя изтече.

Защо тази вечер няма да гледате "Листопад"?


Защото bTV реши да излъчи, без прекъсване за реклама, един филм, който разказва за нежеланите деца на България, за трагедията на България. Защото отношението към децата е знак за цивилизованост, манталитет и нормалност.  

Знаете ли, че жителите на един италиански град преди време излязоха на митинг срещу майка, която оставила детето си и не се грижела за него. Какво може да предизвика, нас българите, да излезем на протест за несправедливост, която на пръв поглед не ни засяга? Погледнете и вижте, че те са до вас, виждате ги всеки ден, но не ги презирайте, не ги мразете.

Децата не са виновни.

За лошите деца винаги са виновни възрастните. Това засяга и вас. Да, трудно е да помогнеш и да нямаш търпимост към нещо, за което просто можеш да си затвориш очите. Отворете ги. Тази вечер в 20 часа. Засяга ви!