За трета поредна година София ще бъде домакин на Sofia Design Week и то „по-голям от всякога”, обещава Адриана Димитрова – координатор на програмата на форума. „Всичко започва на 10 юни – изложби, работилници и отворени лекции. Започваме в Централна минерална баня в София – там ще е мястото на отворените лекции на Sofia Design Week. Имаме много събития, разпръснати из целия център на София – 50 локации за първи път”, обясни Адриана Димитрова. "Имаме и двудневен форум, който е насочен към професионалната аудитория т.е. хора, които се занимават с дизайн. Останалата част на Sofia Design Week е за целия град.”

"Най-интересното, според мен, е , че имаме много големи имена, които идват специално за двудневния форум, който е на 11 и 12 юни във Военния клуб. Също така имаме много изложби, които са за цялата аудитория – имаме изложба за продуктов, индустриален, графичен дизайн. За първи път имаме програма за деца”, обясни още координаторът на Sofia Design Week.

В програмата за деца са включени работилници и интерактивната изложба на Виктория Книш. “Моята изложба се казва “Картонен град” и това ще представлява едно пространство с картонени неща, в което деца могат да правят каквото си пожелаят”, обясни дизайнерът Виктория Книш. "Ще има лабиринт, в който те могат да се забавляват. Ще има паркинг и коли от картон в детски размер, но ако вие се чувствате достатъчно добре и вие можете да се поберете там.”

Форумът включва и инициативата "София диша”, която в случая ще се казва "София диша: Дизайн”. На 18 юни, когато всъщност е закриващото събитие, цяла една улица ще бъде изпълнена с дизайн.

Отворената програма ще включва и прожекции на филми. "Три вечери ще имаме пред банята прожекции на най-различни филми”, каза още Адриана Димитрова.