Популярното представление на режисьора Иржи Менцел – "Вечеря за тъпаци", утре  - 24 март, ще отпразнува доста внушителен юбилей – 200 пъти на сцената!

Актьорите Христо Гърбов и Иван Бърнев си спомнят, че в началото, още по време на репетициите пред техни колеги, са били изненадани от положителната реакция и не са предполагали, че представлението ще има толкова дълъг живот – вече 10 години.

"След това, при публиката, имаше две представления – премиерата и следпремиерния спектакъл, когато нямаше много публика, но след това хората си казаха "Това е представлението” и като тръгна една публика, няма билети. Играли сме го 4-5 пъти на месец и беше най-касовото представление и до ден днешен е касово. Ние просто е имало моменти вече 10 години, в които сме си казвали "Възможно ли е това”. Пълно! И все се смеят хората, и все се смеят. 200 представления и го играем все едно сега го почваме. Запази се някакъв живец”, каза Христо Гърбов.

"Този спектакъл не е изкуствено правен да се задържи толкова време. Просто пазарният принцип е наложил, че като го искат, ще го има”, каза Иван Бърнев.

"Десета година по 2-3 пъти на месец това е безумен успех. Мисля, че това е Гинес просто. Театрално представление по време на демокрация е изключително трудно да живее толкова дълго и с такава публика. Случвало се е да ремонтират Сатиричния театър, местили сме го в театър София и залата пак е пълна. Наиситина някакъв феномен има с това представление”, убеден е Гърбов, който тази вечер от 21:00 часа по bTV ще дебютира в ролата си на "близнаци” в новия български сериал "Столичани в повече”.

“Аз играя близнаци. Единият е loser (загубеняк – англ.), смотан мъж. Другият брат близнак е успяващ бизнесмен. Искам да благодаря много на нашите продуценти, особено на Евтим Милошев, защото това е негова идея, която той с цялото си сърце защитава. Типично българска е историята, съвременна”, обясни актьорът.