"Коалиция за България" и ДПС внасят до края на седмицата мотивите за вота на недоверие за
провала на антикризната политика на правителството, съобщи Сергей Станишев след консултации с ръководството на движението. „Управляващите ги чакат четири вота - два от опозицията и два от българските граждани на предстоящите президентски и местни избори”, отбеляза лидерът на левицата.

Той посочи, че има основания за вот за цялостната политика и такъв ще има, но тактически не искат да оставят управляващите на спокойствие твърде дълго време: „Затова се договорихме първият вот на недоверие, който ще бъде внесен, да бъде за провала на антикризисната политика и последиците за българските граждани”.

Според него за последните две години има срив във всички сфери и няма как да се приеме кухата теза на правителството, че кризата била виновна. Той обясни, че именно при тази криза Германия е с растеж 2,3%.

Идеята е с вота за провала на цялостната политика на правителството да се затвори политическият сезон, допълни заместник-председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан. Той уточни, че вотът за цялостната политика ще бъде по-вероятно през юли, но може да е и в началото на септември.