Софийският градски съд ще разпита извънреден свидетел по процеса срещу групата на "Наглите". Наблюдаващият прокурор Бисер Кирилов поиска от съда да бъде допуснат за показания Багрян Димитров, излежаващ присъда в затвора в Плевен. Свидетелят е бил доведен днес в Съдебната палата, без знанието на съдебния състав и на адвокатите по делото. Това предизвика недоволство сред защитниците, които настояха разпитът да се отложи.

Прокурор Кирилов заяви, че и самият той не е знаел до днес за намеренията на Димитров да свидетелства. По думите му разпитът трябва да се състои спешно, тъй като Димитров щял да
посочи
неизвестната до момента къща, в която е държан в плен Румен Гунински. Според обвинителя, ако показанията не се дадат сега, има опасност къщата да бъде запалена, преди свидетелят да успее да я посочи на разследващите.

По думите на свидетеля Багрян Димитров, похитителите на Румен Гунински - син са го държали в къща в село Петровене. Димитров заяви още, че е решил да даде показания едва сега, тъй като подсъдимият Кирил Кирилов не му връщал 7 000 евро, които му дължал. По думите му, двамата с
Кирилов се познавали от 14 г., а според подсъдимия двамата се запознали скоро в Централния софийския затвор, в който прекарали два дни в една стая.

Свидетелят посочи, че през 2009 г. Кирилов го потърсил по телефона с молбата да му носи на няколко пъти храна, вода и тоалетна хартия. Доставките Димитров, който тогава работел като таксиметров шофьор, предавал на горнобанския път. По думите му Кирилов му обяснил, че те са за човек, който той държи в плен в къща, тъй като му дължал пари. В похищението участвал и друг от подсъдимите - Прокопи Прокопиев, добави свидетелят.

След известно време Прокопиев и Кирилов отново се свързали с Димитров, този път с молба да им намери необитаема къща край Червен бряг. Двамата му обяснили, че там ще държат сина на бизнесмен, който също им дължи пари. Багрян Димитров им предложил къща в село Петровене, където по думите му сам се криел, когато е бил преследван от полицията. След като той завел подсъдимите до къщата, двамата заявили, че я одобряват. След време Димитров чул по новините, че е отвлечен сина на Румен Гунински. Свидетелят заяви, че попитал Кирилов "това ли е човека", а той му отговорил "да".    

Подсъдимите по процеса срещу т. нар. група на "Наглите" са обвинени в един опит за отвличане и 11 похищения с цел получаване на откуп.