Петима участници и организатори на вчерашния гей-парад в София бяха нападнати и бити след края на събитието. Полицията издирва извършителите.

След 19 часа, на групичка, без видими атрибути, които да ги причисляват към гей обществото, младежите си тръгват от Паметника на съветската армия. Минават по централни улици с посолства и охранителни камери, за по-голяма сигурност. В ръка държат електрошок, срещу евентуални нападатели.

Участниците в парада са били нападнати на улица "Русалка” в София, твърдят, че нападателите са ги преследвали умишлено.

"Въпреки че поне 45 минути минаха от края на прайда, те ни събориха с ритници на земята. Дори не видяхме колко точно бяха”, разказа Димитър Димитров.

"Не можах да видя какво точно се случи и се обърнах към стената, видях им гърбовете на три-четири души и видях Митко, че е на земята и му кърви носа. Комшиите се бяха показали на прозорците и дори един каза "бягайте да не ви погна с пушката”, обясни Светослав.

Пострадалите са категорични, че нападението е от омраза, това са написали и в жалбата си до Пето районно управление на МВР. От полицията потвърдиха за инцидента и съобщиха, че издирват извършителите.