Общо 6 милиона лева са спечелили членовете на бандата за 12-те отвличания. Днес за първи път похитители и похитени застанаха очи в очи. Разбивка на печалбата на „наглите” дава обвинителния акт. Най-много те са изкарали от похищението на Ангел и Камелия Бончеви. За освобождаването им са били платени 1 милион и 200 хиляди лева. Другият отвлечен крупен бизнесмен Киро Киров е дал над 1 милион лева за свободата си и смята да си иска парите обратно чрез граждански иск към делото.

„Не съм вярвал че ще ги хваната. Оттам нататък очаквам да има дела. Наказанието им трябва да е според закона. За мен трябва да бъде като за убийство. Защото това е равно на убийство. Аз не мога да бъдат свидетел не съм видял нищо”, каза Киров. (Още видео с коментара му – вижте тук)

Последната жертва на „Наглите” - студентът Румен Гунински, дойде с баща си и солидна охрана. „Надявам се всичко да мине както трябва и виновните да получат наказание”, каза младежът.

Въпреки очакванията на жертвите далото днес не тръгна. Причината - чисто формална. Единият подсъдим си сменил адвоката.

„Продължават да са нагли. Нямам думи нямам как да кажа... Не мога да си го обясня. Как може да се отвлече на 14 години и да няма справедливост и да казват, че са невинни”, каза Катрин Маркова, майка 14-годишния Джорджио, отвлечен през януари 2008 година.

„Всяка една майка знае какво е да няма детето и да го изхвърлят на улицата, без да може да ходи. Вързано 14 дни за едно легло... Справедливост е доживот за мен. Кажи им, че потърпевшите са най-големите жертви, защото ще се явяват 1000 пъти, а тези ще си се разхождат”, обърна се майката към Киро Киров.

Красимир Цанев, баща на първата документирана жертва на „Наглите” - Илиян смята, че не всички Нагли се намират днес в съдебната зала.

„Начинът, по който се развиваха събитията тогава, говореше, че групата е доста по-голяма и имат точно методологическо водене. Не са всички хора. Има по-високи нива. Очевидно е, че няма доказателства. Ако някой се разприказва сигурно ще се стигне”, коментира Цанев. Делото продължава на 22 декември. По него трябва да бъдат разпитани над 120 свидетели и вещи лица.

Коментарът на вътрешния министър:

Според Цветан Цветанов, всеки може да се възползва от юридическата възможност да отлага дело. Важното е обаче, че след задържането на "Наглите" нямало нито едно отвличане с подобен профил, което означава, че МВР си е свършило  добре работата. И още - Цветанов призова президента Георги Първанов да помогне за операция "Наглите" в политиката, защото е бил част от политиката в годините на прехода. Пъравнов апелира за подобна акция вчера в предаването "Нека говорят" с Росен Петров.