Напрежение има и в община Горна Малина. Протест заля центъра на селото заради назначения от областната управа в София Иван Ников за временно изпълняващ длъжността кмет. Общината нашумя след като се оказа, че в близкото село Негушево хората гласували за кмет със симпатично мастило.

Хората излязоха на площада и като на предизборен митинг поискаха Иван Ников да напусне поста. Общинският съветник трети мандат от коалиция „Промяна" и все още председател на градския парламент стана временно кмет на селото. Това продължи само няколко часа, защото по-късно назначението му беше отменено като противозаконно. Притесненията на новоизбрания кмет били, че докато той влезе в общината Ников щял да манипулира вота.

Найденов твърди още, че Ников посъветвал своите привърженици да подкрепят кандидата на ГЕРБ Николай Стоилов само и само той да не стане кмет. Въпреки че от ГЕРБ имат данни за нарушение, те все още не са решили дали ще касират изборите.

Разликата от 90 гласа между двамата претенденти според Ников навежда на мисълта за нередности.

Иван Ников, избран за общински съветник в община Горна Малина, каза, че ще посъветва ГЕРБ да поискат касиране на вота и ще застана зад тях за това решение.

Горна Малина нашумя след като стана ясно, че в Негушево са гласували за кмет със симпатично мастило. Секционната комисия прие бюлетините за валидни с аргумента, че има ясни следи върху хартията. Повечето от гласовете върху тези бюлетини са за Емил Найденов.