Освен нови заглавия  на тазгодишния форум по традиция ще има срещи и с най-успешните чуждестранни автори. Том Егеланд е първият автор пристигнал у нас за премиерата на своя нов роман. След бестселърите „Пазителите на завета" и „Краят на кръга", той ще представи у нас „Евангелието на Луцифер".

Надявам се, че българите, които обичат вълнуващи книги да се заинтригуват от новия ми роман. Вече разгледах църквите на София и Рилският манастир, може в следващия ми роман главният герой да е българин, а действието да се развива в някой от вашите манастири, заяви Том Егеланд.

Писателят ще се срещне още тази вечер със своите читатели. Сред авторите, които ще пристигнат у нас са носителят на наградата Гонкур - Жан Руо, младият наследник на Гюнтер Грас и Хосе Сарамаго - македонския писател Гоце Смилевски, популярният уеб предприемач и блогър Майк Рам, както и звездата на италианската естрада Ал Бано, който освен автобиографията си ще присъства и на премиерата на филма на Георги Тошев от серията на bTV „Непознатите".