От 19 септември зрителите на bTV ще имат възможността да се информират за последните събития у нас и по света вече и в 17 ч. Водещ на половинчасовата емисия новини ще бъде едно от най-обичаните лица на телевизията Виктория Петрова. Това разкри в студиото на "Тази сутрин” директорът "Новини и актуални предавания” на bTV Media Group Люба Ризова.

"Работата ни е да бъдем първи, да бъдем точни с информацията. Ще има и доста забавни и интересни неща", допълни тя.

От 10 септември зрителите на bTV ще могат да гледат Лора Крумова и в събота

"Тази събота" ще се излъчва по bTV от 9 до 11 ч., като новото е, че в него ще има новини и прогноза за времето. Ще има и много нови рубрики, като например – "Историята на нашата любов”, "Истина или лъжа”, както и преки включвания от домове на интересни хора.

След успешния сезон на "Хрътките” и "Код: Криминално” - двете криминални предавания се завръщат следващата седмица по bTV Action. Първите разработки на "Код: Криминално" ще са на Мая Костадинова, която ще разкаже историите на известните шпиони.

"Хрътките” остават на страната на зрителите, като репортерите на предаването очакват вашите сигнали. Ще продължат и с провокациите и социалните експерименти.

И още една изненада по bTV Action - от началото на октомври започва седмично предаване с автор и водещ Димитър Цонев

То ще се казва "24/7" и ще се излъчва в събота от 21 ч. Темите на седмицата ще определят зрителите, а в студиото ще гостуват различни и интересни гости коментатори. Известни личности пък ще сядат на горещия стол пред водещия. Предаването ще е изнесено в интернет, от където ще се черпят теми и въпроси, подчерта Ризова.

Тя заяви, че bTV подготвя и още една изненада, но тя ще бъде разкрита по-късно - "когато му дойде времето".

Още интересни подробности чуйте в прикачения видеофайл.

С новата емисия от 17 ч. bTV ежеседмично ще излъчва в програмата си близо 18 часа новини. От 2010 г. bTV Новините излъчват и специална онлайн емисия на btv.bg.

bTV новините са информационният лидер у нас вече 11 години, като за първото полугодие на тази година централната емисия от 19.00 часа привлича средно 1.5 милиона зрители всяка вечер.