Затворени пътища заради снега в Североизточна България, има и пълна забрана за камиони
В София приоритетно се работи по опасни, стръмни пътни участъци и улици и булеварди, по които се движи градския транспорт
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 0
    0
сняг
Снимка: Аз, репортерът

Падналият сняг очаквано доведе до затруднения за шофьорите – поне докато почистващите фирми успеят да свършат работата си.

Напълно затворени за движение на всички автомобили са пътищата Североизточна България – в областите Русе, Силистра, Добрич, Шумен и Разград.

В цялата страна има пълна забрана за движение на камиони.

Към обяд ще започне контролираното им пропускане, но само по едно направление – София– Кулата, обяви регионалният министър в оставка Лиляна Попова.

Положението на автомагистрала „Хемус” е много тежко, но фирмите по почистването ѝ засега се справят.

„Държим я отворена до последно, но видимостта е малка. Въпреки това магистралата е проходима, но шофьорите трябва да карат най-много с 40 км/ч”, призова тя.  

Затворена е магистрала „Тракия” от Петолъчката до Бургас, както старият път по същото направление.

Проходът Петрохан е затворен. Има обходен маршрут по път I-1 Монтана – Враца – Ботевград, по който водачите трябва да се движат с повишено внимание.

Заради обилния снеговалеж и бурния вятър са затворени и всички подходи към прохода Шипка. Затворени са отсечките Дунавци – Шейново – Шипка и Казанлък – Крън – Шипка.

В София за почистване тази сутрин бяха затворени пътищата Драгалевци – Алеко и Бояна – Златни мостове във Витоша.

сняг
Враца Снимка: Аз, репортерът

От Столичната община съобщиха, че приоритетно се работи по опасни, стръмни пътни участъци и улици и булеварди, по които се движи градския транспорт. През цялата нощ на терен са работили без прекъсване над 150 машини.

Градският транспорт се движи при зимни условия по всичките си маршрути.

Към 5 ч тази сутрин на места снежната покривка в София достига 25 см.

Прогнозата за днес е за продължаващ снеговалеж, заради което институциите призовават хората, които нямат неотложна работа, да не излизат с автомобилите си.

Йорданка Фандъкова: Като спре да вали, започваме почистването на вътрешнокварталинте улициЗа момента градският транспорт в София се движи нормално
  • 0
    0
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре