Прокуратурата обвини адвокатите на Александър Томов, че опитват да „шиканират” (протакат - бел.ред.) процеса срещу него. Защитниците отвърнаха с репликата, че думата "шиканира" се използва от обвинителите само защото имало журналисти в съдебната зала.

Делото е срещу Томов, директора на "Финметал" Божко Бонев, бившия изпълнителен директор на ЦСКА Александър Гарибов и члена на управителния съвет на "Кремиковци" Иван  Иванов, които са обвинени за длъжностно присвояване и документно престъпление.

До размяната на реплики се стигна заради нередовното призоваване на свидетеля Антон Наумов, който трябва да бъде разпитан по искане на защитата. Ако Наумов не бъде осигурен за разпит до 20 декември, когато е следващото заседание по процеса, е възможно делото да приключи. Съдът беше насрочил за днес изслушване на заключителните пледоарии на страните, но това вероятно ще стане в края на месеца.

Прокуратурата представи документ от синдика на комбината. Според него все още по сметките на комбината не е постъпило плащане по сделката за прехвърляне на имущество - хвостохранилище и общежитие.