14 километра от автомагистрала "Хемус" остава в дупки, заради липсата на средства. Проблемният участък Шумен - Невша все още не е ремонтиран, въпреки че срокът изтече вчера. Всеки ден преминаването по трасето с дупки е на късмет.

В едното платно на магистралата ремонтът е започнал, но седемте километра път за изкърпване дори не са преполовени. Работниците са на обекта, макар да не са получавали заплати от месеци. Прекарват времето си в чакане на материали.

За изкърпване и асфалтиране на 14-километровото трасе, Агенция "Пътна инфраструктура” дължи на фирмата изпълнител почти 1,8 млн. лева. До момента са преведени 340 000 лв. Заради този и други неизпълнени ангажименти на обща стойност 11 млн. лева, контрагенти на фирмата са блокирали доставките на битум и горива, и ремонтът не може да бъде завършен.

От Агенцията са предупредили фирмата, че ако ремонтът не продължи до 24 часа, ще го възложат на друг, а направените разходи ще си останат за нейна сметка. От фирмата са поискали съдействието на премиера Бойко Борисов и министър Плевнелиев.