Вотът в две секции в Шумен да бъде обявен за недействителен. За това настояват пред ЦИК от местната структура на ДСБ. Причината е, че са установени нередности при гласуване на роми, които според тъмно сините са били  манипулирани от СДС. Според ДСБ в две от общо 3 отворени секции в Шумен е имало контролиран ромски вот.

От СДС обясняват, че подпомагат местен ромски клуб и културно-просветната организация на ромите от години, така че е напълно нормално тези хора да излязат да гласуват. Но много малка част от тях са го направили.

"След 10:00 часа в най-голямата секция в художествената галерия имаше едно усилено движение на представители от ромски произход. Впоследствие видяхме, че те се насочват и водят лично от председателя на СДС  в Шумен г-н Терзийски. Това ни даде основание да мислим, че има контролиран вот", заяви Васил Тодоров, заместник-председател на ДСБ – Шумен.

"Това е лъжа! Никой на никого нищо не е дал и никой не е возил. Хванах си такси, с което дойдох, никой не ни е возил", категоричен беше един от гласувалите в секцията роми.

Извозването на роми беше отхвърлено и от председателя на СДС-Шумен.