В Пазарджик беше пребит евангелски пастор. Бисер Ангелов е нападнат посред бял ден в ромската махала в Пазарджик от петима души, които го смазват от бой. Удрят го с бухалки и железни тръби.

Той разказва, че многократно е бил заплашван - не само той, но братята му по вяра. Според него истинската причина е, че изнасял проповеди сред младите хора в квартала.  Твърди, че радикалният ислям отдавна е пуснал пипалата си в гетото.

Пред камерата на „Тази сутрин” евангелистите от ромския квартал „Изток” заявиха, че случаят ги е накарал да се страхуват, а единственото, което искат, е мир и спокойствие.

Мюсюлманите пък твърдят, че „не са вампири”. Израснали са всички заедно, познават се, не искат да се намесва религията в спора.

Говорителят на областната дирекция на полицията Мирослав Стоянов уточни, че като причина за побоя се смята стар конфликт. Установена е и личността на петимата извършители. Двама от тях ще останат задържани за 15 дни, а останалите трима – 10 дни. Той също изключи проблемът да е на религиозна основа.

Мюсюлманите в махалата скочиха срещу твърденията, че Бисер е пастор. Определят го като маниак - напивал се и след това ходел гол.

На този етап и полицията, и прокуратурата в Пазарджик твърдят, че става дума само за хулигански побой, а не за радикален ислямизъм. Случаят ще се проверява от обвинението само заради нанесения побой на Бисер Ангелов.

Евангелистите пък са готови да съберат подписка за разрушаване на джамията.