Бракониерски мрежи прогонват риболовците от кърджалийските язовири. Според рибари мрежите са станали повече от рибата. През последните години от притегателен център за летовници и рибари, кърджалийските язовири са се превърнали в рай за бракониерите. Мрежите в акваторията на двата водоема „Студен кладенец" и „Кърджали" са станали повече от рибата.

„Вчера, в порядъка на стотина метра извадихме 2 мрежи. Нарязахме ги. Съжаляваме, че не направихме снимки и какво от това. До колкото знам имената на всички местни бракониери са ясни и са от години. Държавата нищо не прави”, коментира Милен Илиев, рибар от София.

Новото ръководство на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури е категорично, че ще се пребори с бракониерите, като за това вече са взети мерки.

„С ударни проверки, със съвместни проверки на жандармерия, на горски и полиция, които работим заедно, и мисля, че си изпълняваме добре задълженията макар, че и да сме в малка численост като състав и техника”, каза Мирослав Янев, началник сектор „Риболовен контрол" Кърджали, към АИРА.

От Агенцията по рибарство и аквакултури са конфискували  над 6 км. мрежи, което е много повече от миналата година до този момент.