Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е получил хонорара си, с който са купени имотите му, от анализ на криминогенната обстановка в страната. Повече по темата от Рада Домусчиева:

Вътрешният министър отказа да съобщи кой му е платил хонорара. Цветанов беше категоричен, че няма да излезе в отпуск, докато тече проверка срещу него.

"Няма нещо, което да зависи от моите функционални и професионални задължения, просто всичко което се тиражира не е вярно. Всичко, което се декларира за 2010 година, е от 2009 година. Затова не смятам, че трябва да отговарям публично защото има и фирмена тайна, защото все пак фирмата, с която съм имал подобни отношения, би трябвало да се иска и нейното съгласие. Данъчните са тези, на които съм дал и банкови сметки, когато приключи тази проверка.

Анализът е бил за криминогенната обстановка, за евентуални чужди инвеститори, всичко друго, което е свързано, е в предмета какви са условията за чужди граждани в България и какви са възможностите за техния престой в страната”, заяви Цветанов.

За планирания тази неделя полицейски протест, Цветанов коментира, че този път няма да присъства на протеста.

"Не виждам причина за протеста, защото съм казал вчера, имах разговори с колегите в цялата страна и искам да благодаря на колегите от Враца и Монтана, които се разграничиха от протеста, това не е нормален социален диалог”, съобщи министърът на вътрешните работи.

Тази сутрин Цветанов откри специално бюро, наречено СИРЕНЕ.

В това бюро всъщност се помещава денонощно работещата шенгенска информационна система.
Чрез нея, за период от 30 секунди до три минути, могат да бъдат проверени 33 милиона данни и записи за лица и автомобили.