Шестима младежи загинаха тази нощ в Симеоновград, отивайки на църква. Те са станали жертва на неопитен шофьор. Малко преди полунощ групата отивала на църква, когато колата, управлявана с висока скорост от 23-годишния Данаил Георгиев, излиза от пътя, качва се на тротоара и

буквално помита младежите, след което се забива в стълб

На място остават пет момчета и едно момиче на възраст между 17 и 19 години. В болница с опасност за живота е шофьорът и тримата му спътници в колата.

Други двама пешеходци са ранени и са без опасност за живота. Те са настанени в болнично заведение в Харманли.

Шофьорът е бил с 1,3 промила алкохол в кръвта. Дадена е проба и за наркотици

Причина за  катастрофата е високата скорост, с която се е движел автомобилът и невъзможността на шофьора да овладее колата. Предполага се, че той е нямал много опит зад волана, тъй като е взел книжка преди три месеца. Според хасковските полицаи колата се е движела с над 160 километра в час преди сблъсъка.

Миролюба Бенатова успя да разговаря с част от близките на загиналите, които са съкрушени от трагедията

"Вероятно синът ми е дал автомобила на друг, сигурно защото е бил пил. Колата ми беше в изправно състояние. Тя сега ще мине и технически преглед, но каквото и да кажа – толкоз”, коментира собственикът на колата Тодор Марков.

"Много сме му говорили – на чужда кола няма да се качваш, ама какво да правим. Той искаше кола, но няма пари, с които да му вземем. Иначе е много кротък”, обясни бабата, с която е израснал Данаил.

Спътникът на Данаил Живко Желев, който му е дал да шофира ще бъде задържан за 24 часа, защото по закон няма право да остави човек, употребил алкохол, да кара.

Двайсет и три годишният шофьор е настанен по спешност в клиниката по анестезиология, реанимация и интензивна терапия на Пловдивската университетска болница. Състоянието му е изключително тежко и лекарите не дават гаранция за живота му.

Тридневен траур ще бъде обявен в Симеоновград заради тежката катастрофа

съобщи кметът на града Милена Рангелова. Общината ще поеме разходите по погребенията на загиналите при инцидента младежи.