През 2001 година, когато с Румен Миланов отидохме в САЩ и в Сикрет Сървис ни пуснаха филм как се разпространяват фалшивите пари в света - на първо място беше Колубмия, а на второ България. Оттогава досега сме спрели над 30- 40 печатници. Това каза премиерът Бойко Борисов след среща с шефа на Сикрет Сървиз Марк Съливан, който е у нас за участие в международната конференция по киберсигурност и киберпрестъпност.

Тогава нямаше никакво доверие към България, с нас се срещнаха хора, едно ниво над портиера, сега директорът на Сикрет Сървис прелита океана, за да дойде тук, посочи Борисов.

Макар че говорим на различни езици и сме на хиляди километри, ние сме свързани с партньорство и то ще продължи, заяви от своя страна Марк Съливан. Той подчерта, че сътрудничеството с България никога не е било на по-добро ниво.

Говорихме с премиера за някои от успешните ни случаи преди години, като партньори в борбата с фалшифициране на валута, каза Марк Съливан.  Работим заедно и в борбата с киберпрестъпността, защото тя засяга всички. Финансовите престъпления и киберпрестъпността са най-опасни за нас, каза Съливан. По думите му през последните години 40 - 45 българи са арестувани в САЩ за кражба на данни от банкови карти.

За да дойдат тук хора като Марк Съливан, сме полагали усилия години наред. Това е допълнителна подкрепа за общата ни сигурност и дори за приемането ни в Шенген, подчерта Бойко Борисов.

Очакваме следващия месец вицепремиерът да бъде на посещение в САЩ и срещите там са потвърдени, заяви още Борисов вероятно говорейки за Цветан Цветанов.