Нелегален цех за бутилиране на фалшива минерална вода разби полицията в Бяла Слатина. Той се е помещавал в частен дом, откъдето са иззети 2 хиляди бутилки.

Полицията тръгва по следите на фалшификатора след постъпил сигнал от един от лицензираните дистрибутори на минерална вода в региона. На него пък се оплакали клиенти, че усещат разлика и че не е минерална.

Установено е, че нарушителят е пълнил с вода от чешмата в собствения си дом бутилки от половин до десет литра.

В импровизирания цех са открити две хиляди готови за пласиране шишета, капачки и етикети, имитиращи оригиналните, пистолет за стиковане на опаковките, както и датник за маркиране на срока на годност. Фалшивата стока е била разпространявана предвидливо в търговски обекти по селата.

"Тъй като там няма касови апарати, които да маркират баркодовете. Всъщност това е една от разликите", обясни Красимир Василев, говорител на ОДП-Враца.

Въпреки че разликите са поне пет, репортерската ни проверка показа, че хората трудно се ориентират и дори приемат фалшивата бутилка за истинска.

Засега не е ясно какви количества от чешмяната вода, предлагана за минерална, са продадени и как нарушителят се е снабдявал с фалшивите етикети.