Турски бракониер беше застрелян рано тази сутрин, след ръкопашна схватка със служители от Гранична полиция. Бракониерите са ловили незаконно в българския участък на Черно море и са оказали съпротива при проверката, съобщиха от Гранична полиция.

Рано тази сутрин дежурната на Гранична полиция - Бургас установяват чрез техническо и визуално наблюдение, че в Резово за пореден път навлиза турска риболовна лодка в териториалното море на Република България. Екип тръгва към устието на река Резовска за проверка на нарушителите.

От турската лодка е оказана съпротива. С дървени пръти с метални остриета рибарите правят опити да пробият и потопят надуваемата лодка на бордовата група. Произведени са предупредителни изстрели във въздуха. Двама от граничните полицаи успяват да се качат на турската лодка, но там са нападнати. Единият от полицаите е ранен сериозно по ръцете. Започва ръкопашен бой, един от рибарите няколко пъти опитва да отнеме оръжието на граничния полицай, двамата падат на земята и се оплитат в мрежите.

При самото спречкване за жалост понеже оръжието се намира на гърдите на полицая, когато турчинът дърпа мрежата, се произвеждат няколко произволни изстрела и независимо, че има спешна медицинска помощ, по пътя за Бургас турският гражданин почива. Аз изказвам моите съболезнования”, каза комисар Ваньо Иванов, началник Гранична служба -Царево

Бракониерските набези от Турция зачестяват. Само за два дни турски кораб и две рибарски лодки са заловени в български териториални води. Бракониерите са пускали мрежи за калкан. Започват денонощни проверки за залагане на мрежи в морето и за въдичари.