1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Бум на електронната търговия у нас

БГ Бизнес
 

10% от всички пратки към страната ни в момента са поръчки от сайтове за пазаруване

Бум на електронната търговия у нас. 10 на сто от всички пратки към страната ни в момента са поръчки от сайтове за пазаруване, отчитат куриерските фирми.  Българите все по-често предпочитат да купуват дрехи, обувки и дори техника през интернет.

У дома или в офиса - Марияна често използва свободните си минути, за да разгледа сайтовете за пазаруване. Купува предимно дрехи и обувки за себе си и за детето.

"Бързичко идват. За около седмица и повечето неща са добри. Е, случва се и не толкова качествени неща да получавам", споделя тя.

Сметките на Марияна показват, че дрехите, които купува, не са по-евтини от тези по нашите магазини, но пък изборът става все по-богат. Куриерите отчитат ръст на вноса за последните месеци, който според тях се дължи главно на интереса към електронната търговия.

Ръстът е видим с просто око на ето тази поточна линия - ежедневно през нея минават повече от 2000 пратки.

"Благодарение на социалните мрежи в интернет хората научават за все повече и повече сайтове, ориентират се как да пазаруват стоки в нета - качествени на ниска цена като пробват различни варианти, разпространяват информацията по между си", коментира Снежина Казакова, управител на фирма за международни доставки.

Интересното е, че от скоро и български фирми се опитват да продават български стоки през интернет. За сега обаче този експеримет не е дал добри резултати, заради сериозната конкуренция в чужбина.

На въпроса за пазаруването онлайн даваха мнение и потребителите на btv.bg. Какво е мнението им по въпроса, прочетете тук >>>

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии