През изминалото денонощие на територията на страната са станали 13 тежки пътнотранспортни произшествия с 8 загинали и 34 ранени. Трима души са с опасност за живота, съобщават от СБА. За района на София са станали 102 леки и 5 тежки катастрофи с шестима ранени, от които един е с опасност за живота.

Пътищата от републиканската мрежа са проходими, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Пътните настилки по магистралите "Хемус", "Тракия”, "Марица” и "Люлин” са сухи. В ремонт е дясната част на тунела "Топли дол” на автомагистрала „Хемус”, в посока София – Ботевград. Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Дюлински за товарни автомобили.

Въведени са следните ограничения за движение на моторни превозни средства: Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през прохода Шипка, Вратник и Петрохан, над 20 тона през Айтоски проход.

До 30 септември 2011 г. се забранява движението на тежкотоварни автомобили, селскостопанска, земеделска и специализирана строителна техника по републиканската пътна мрежа първи клас, както и по автомагистралите за времето от 16 часа до 22 часа за последния работен или предпразничен ден, както и за последния почивен или празничен ден.

Затруднено е движението поради профилактика по пътя Гоце Делчев – Петрич – Златарево, а поради свличане на част от пътното платно – и по пътя Кръстец – Плачковци и Трявна – Габрово.