През изминалото денонощие на територията на страната са станали 17 тежки катастрофи с 3-ма загинали и 27 ранени, от които 3-ма с опасност за живота. За района на София са станали 43 леки и 5 тежки пътни инцидента с 8 ранени.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, съобщиха от "Пътна инфраструктура". Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, както и на автомагистралите „Люлин”, „Тракия”, „Марица” и „Хемус”. Мокри и частично заледени участъци има по високите и усойни места, като същите са почистени и обработени.

Мъгла с видимост до 100 метра има в района на Раднево и Гълъбово, област Бургас и Северна България. Затворени са проходите Върбишки, Твърдице-Елена, Етрополе-Златица и Дюлински за товарни автомобили.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан, както и по пътя Костенец-Самоков, над 20 тона – през Айтоски проход. Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан.

Ограничение за движението на моторни превозни средства има по пътя Плевен – Троян Кърнаре, Бургас – Елхово, Калофер – Априлци и Хасково –Свиленград – КПП „Капитан Андреево”.