През изминалото денонощие на територията на страната са станали 8 тежки произшествия с един загинал и 9 ранени. Това съобщават от МВР. В София има една тежка катастрофа, при която е ранен един човек. Леките произшествия са 67.

Пътищата от републиканската мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки са сухи, на места мокри, с частични заледявания по високите и усойни места, почистени и обработени.

Пътната настилка на автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Марица" е суха. В дясната тръба на тунел "Витиня" в посока Ботевград в средата на тунела остава постоянна светлина и вертикална сигнализация. Намалена видимост поради мъгла има до 100м в област Добрич.

Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Върбишки, както и Дюлински за товарни автомобили. Опасност от падащи камъни има в Прохода на Републиката, по пътя София - Самоков, Симитли - Гоце Делчев, Велико Търново - Габрово - Шипка, Асеновград - Смолян, София - Варна при местността Боаза, в Искърското и Кресненско дефиле.

Въведени са следните ограничения за движение на МПС: Забранено е преминаването на товарни автомобили по пътя Смоличане – Пелатиково, както и по пътя Радко Димитриево – Друмево, поради пропадане на мост. Обходният маршрут е Шумен – Овчарево - Друмево.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан, както и по пътя Костенец – Самоков и Черница – Сунгурларе, над 20 тона през Айтоски проход и над 30 тона по пътя Бургас – Царево.