През изминалото денонощие на територията на страната са станали 23 тежки пътнотранспортни произшествия с двама загинали и 27 ранени от които двама с опасност за живота, съобщават от СБА. За района на София са станали 31 леки и три тежки катастрофи с петима ранени.

Пътищата от републиканската мрежа са проходими. Пътните настилки в страната са сухи, на места мокри поради превалявания, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Автомагистралите "Люлин", "Тракия", "Хемус" и "Марица" са сухи. Все още в ремонт е аварийната лента на автомагистрала "Хемус" в посока София - Ботевград.

Ремонт се извършва на автомагистрала "Тракия" при изхода за Стара Загора. Преминаването на граничните контролно-пропускателни пунктове е нормално със засилен трафик на „Капитан Андреево” в посока България. Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Дюлински за товарни автомобили.

Въведени са и следните ограничения: забранено е преминаването на МПС с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Слънчев бряг - Бургас, над 20 тона - през Айтоски проход.

До 15 септември 2011 г. за времето от 16 часа до 22 часа е забранено преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 3,5 тона по пътя Стара Загора – Сливен, като движението се осъществява по маршрут Стара Загора – пътен възел Мъглиж - Сливен.

Движението по пътя Гоце Делчев -Петрич – Златарево е затруднено поради профилактика. До 15 ноември тази година поради рехабилитация се въвежда временна организация на движението по главен път Пловдив-Смолян.