Зрител на bTV изпрати снимки на детското отделение в Ямболската болница, което е в потресаващо състояние. В пряк телефонен разговор за bTV изпълнителният директор на МБАЛ - Ямбол д-р Панайот Диманов обясни, че работи в болницата от 32 години и е неин директор от 7 месеца.

По думите му вече е изградено ново детско отделение, по всички изисквания на здравно-медицинския сектор, и след около един месец то ще бъде открито. Той уточни, че отделението е построено със собствени средства на болницата, без помощ от никъде.

Новото отделение е с обем на дейност около 40 болнични легла, които ще обслужват Ямболска област, каза още д-р Диманов.

Друго любителско видео от Петрич показва липсващи капаци на няколко шахти в града. Кметът на Петрич инж. Вельо Илиев обясни за "Тази сутрин", че шахтите обслужват подземната инфраструктура на електроразпределителното дружество ЧЕЗ. Той каза още, че с две писма е напомнил на дружеството, че трябва да възстанови откраднатите 13 капака.             

Инж. Илиев заяви, че капаците със сигурност са предадени в пункт за вторични суровини, но едва ли на територията на Петрич. "Интересното е, че преди крадяха капаците на ВиК, а сега се насочиха към тези, които са по-леки", каза още кметът на града. Той поясни, че ако до края на работния ден днес капаците не са възсзтановени от ЧЕЗ, това ще стане за сметка на общината, която впоследствие ще търси възстановяване на сумата от дружеството.

Зрители на bTV изпратиха за рубриката "Бай Ганьо европеец" и снимки на автомобил, който се движи по велосипедна алия в София, както и снимки от Пловдив, които показват как гостите на изложение за селскостопанска техника паркират безразборно в зелените площи на града.