През изминалото денонощие на територията на страната са станали 19 тежки пътнотранспортни произшествия с 1 загинал и 23 ранени, съобщават от СБА. Един човек е с опасност за живота. За района на София са станали 135 леки и 8 тежки катастрофа с 11 ранени.

Пътищата от републиканската мрежа са проходими, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки в по-голямата част от страната, както и на автомагистрали "Люлин", "Тракия", "Хемус” и "Марица” са сухи. Поради мъгла е намалена видимостта до 100 метра в района на Кюстендил.

Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Дюлински за товарни автомобили. Затворен за преминаване на моторни превозни средства за целия зимен сезон е Върбишки проход.

В сила са следните ограничения за движение на моторни превозни средства: забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Костенец-Самоков, и над 20 тона – през Айтоски проход.

Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан.
Ограничения за движение на моторни превозни средства има на главен път Хасково – Свиленград – Капитан Андреево, поради изграждане на временна пътна връзка.