През изминалото денонощие в страната са станали 14 тежки пътни инциденти, при които има четирима загинали и 19 ранени души, съобщи МВР. Един от тях е с опасност за живота.

В София през денонощието са регистрирани 36 леки катастрофи - без загинали и ранени.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Пътните настилки в страната, и тези на автомагистралите „Люлин”, „Тракия”, „Хемус” и „Марица” са сухи.

Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Дюлински за товарни автомобили.

Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненското дефиле, в прохода на Републиката и Троян-Кърнаре, по пътя Асеновград-Смолян, Пещера-Батак-Широка поляна,Варвара-Костандово, Юндола-Голямо Белово, Драгичево-Рударци, Превала-Монтана, Момчиловград-Крумовград, Лютиброт-Елисейна, Лъкатник-Нови Искър.

По пътищата от републиканската пътна мрежа са въведени следните ограничения:
Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник, Петрохан и по пътя Слънчев бряг – Бургас, а над 20 тона - през Айтоски проход.

До 15 септември за времето от 6 до 22 ч. е забранено преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 3,5 тона по пътя Стара Загора – Сливен. Движението се осъществява по маршрут Стара Загора – пътен възел Мъглиж – Сливен.

Въведена е временна организация на движението на автомагистрала „Тракия” за изграждане на пътна конструкция за тежко движение при изхода за Стара Загора.

Във връзка с честванията на празника на Съединението, в Пловдив и областта се въвеждат промени в движението, съобщиха от Областната дирекция на МВР.  Ще бъде спряно движението на площад “6-ти септември” от 18.30 до 21.30 ч. на всички пътни превозни средства по бул. “6-ти септември” в участъка между бул. “Цар Борис ІІІ Обединител” и бул. “Руски”.