Седем души са загинали при пътни инциденти през последното денонощие в страната, съобщиха от МВР. В страната са станали са 18 тежки пътни катастрофи. Ранени са 27 души, като за живота на един има опасност.

Само в София са регистрирани 35 леки и две тежки пътни произшествия. Един човек е загинал, а четирима са ранени.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки в страната са сухи, както и тези по автомагистралите "Тракия", "Хемус", "Марица" и "Люлин". В ремонт е аварийната лента на автомагистрала "Хемус" при 16-ти и 18-ти километър и автомагистрала "Тракия" при Стара Загора.

До 24:00 часа днес се забранява преминаването на пътни превозни средства от пътен възел "Симеоново" до пътен възел "Младост" на Околовръстния път на София.

Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица, както и Дюлински проход за товарни автомобили. Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и над 20 тона през Айтоски проход.

До 15 септември за времето от 16:00 часа до 22:00 часа се забранява преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 3,5 тона по пътя Стара Загора – Сливен. Движението се осъществява по маршрут Стара Загора – пътен възел Мъглиж - Сливен. До 30 септември 2011 г. е забранено движението на тежкотоварни пътни превозни средства, ремаркета и полуремаркета с повече от две оси, селскостопанска, земеделска и специализирана строителна техника по републиканската пътна мрежа първи клас, както и по автомагистралите за времето от 16:00 часа до 22:00 часа за последния работен ден или предпразничен ден, както и за последния почивен или празничен ден, като от 30 юни заповедта се отнася и за пътя Велико Търново - Гурково.

До 10 септември 2011 г. е затворен за движение пътят Звъничево – Варвара. Създадени са обходни маршрути.