Четирима души са загинали в 26 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. При инцидентите са ранени 29 души, като двама са с опасност за живота. В София са станали 6 тежки и 30 леки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали двама души, а четирима са били ранени.

Пътищата от републиканската мрежа са проходими, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Пътните настилки в по-голямата част от страната, както и тези на автомагистрали „Люлин”, „Тракия”, „Хемус” и „Марица”, са сухи.

Затруднено е движението на автомагистрала "Тракия" в посока София при разклона за Цалапица поради пътнотранспортно произшествие с ТИР. Движението е ограничено в едната лента на магистралата.

Мъгла с видимост до 20 метра има на автомагистрала „Хемус” в района на Джурово и автомагистрала "Тракия" в района на Мухово, до 50 метра има на подбалканския път в района на Камарци и по поречието на река Струма, до 100 метра в района на село Саранци и по главен път Е 79 в района на село Диканя и село Дяково, до 150 метра в района на Севлиево.

Затворени остават проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Дюлински за товарни автомобили. Опасност от падащи камъни има в Искърското дефиле и Кресненското дефиле, Прохода на Републиката, Троян – Кърнаре, местността Боаза на главен път София – Варна, както и по пътищата София – Самоков и Мездра – Ботевград.

В сила са следните ограничения за движение на моторни превозни средства: забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Костенец-Самоков, и над 20 тона – през Айтоски проход; временно е забранено движението на товарни моторни превозни средства с ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан; ограничения за движение на моторни превозни средства има на главен път Хасково – Свиленград – Капитан Андреево, поради изграждане на временна пътна връзка.

От 1 ноември влиза в сила заповедта за шофиране на къси светлини и през светлата част на денонощието.