Заради ремонтни работи по моста над река Дунав между град Русе и град Гюргево в румънския участък, ще бъде забранено преминаването по моста днес и утре от 12:30 ч. до 15:30 ч., съобщават от агенция "Пътна инфраструктура". Спирането и престоят на леките и тежкотоварни автомобили с българска и чужда регистрация, пътуващи към Румъния, ще се осъществява на определени за това площадки.

Забраната не важи за извършване на превози на бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и превози на живи животни. Същите ще бъдат пренасочвани в посока Русе – Силистра – Калъраш. Движението ще бъде нормализирано веднага след приключване на ремонтите.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, съобщават още от агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки в страната са предимно сухи, както и на автомагистралите "Тракия", "Хемус", "Марица" и "Люлин". Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Дюлински за товарни автомобили.

До 30 септември 2011 г. се забранява движението на тежкотоварни автомобили, селскостопанска, земеделска и специализирана строителна техника по републиканските пътища първи клас, както и по автомагистралите за времето от 16 до 22 часа за последния работен или предпразничен ден, както и за последния почивен или празничен ден.

До 15 юни се забранява преминаването на пътни превозни средства с височина по-голяма от 3 метра и половина и товарни автомобили с дължина десет метра, включително и товара, от пътен възел "Симеоново" до пътен възел "Младост" в посока Пловдив на Околовръстен път на София. Поради профилактика е затруднено движението по пътя Гоце Делчев – Петрич – Златарево.

Един човек е загинал при пътен инцидент през изминалото денонощие, съобщават от "Пътна полиция". 31 души са ранени, а един е с опасност за живота. Общо за изминалите 24 часа в страната са регистрирани 28 катастрофи.