Какво се крие зад призванието да си инструктор по аеробика, таебо и фетбърнинг. За него разказват Антон Хекимян и операторът Благой Момчилов.

Тя е професионален "изгорител на мазнини”. Ръководи и движението, и дишането ни - двата основни фактора да изразходим излишното гориво в организма си, натрупано в областта на корема, ханша и дупето.

Не може да кажем с точност колко, но за час 15-те жени са успели да стопят под нейното ръководство поне шепа мазнини. Боги е професионален инструктор и от 10 години извайва телата на десетки, пожелали това - със степ аеробика, таебо и фетбърнинг.

"Колкото повече повторения, толкова повече натоварваме пресата и спомагаме толкова повече калории”, казва тя, докато показва упражненията. По думите й те изглеждат лесни, но всъщност се изисква доста издържливост.  

Наистина изглежда лесно, но само за тези, които гледат. Онези, които са пожелали да се поизпотят, знаят цената на всяка капка.

"Трябва да бъдеш психолог, за да можеш да ги накараш да направят нещо, да ги мотивираш да направят нещо, да видиш тяхната собствена психика, да я промениш”, споделя тя. И допълва: "Въпросите, които обикновено ми задават, са: "Мога ли да отслабна без да спортувам?”

Боги е убедена, че има една причина хората да се чувстват некомфортно в тялото - и това не са натрупаните мазнини, а мързелът.

"Ролята на инструктора е голяма, защото повечето хора се нуждаят от мотивация, за да направят нещо. Хората обичат да притискани и юркани”, коментира тя.

Общият враг, която обединява двата пола в залата за аеробика, е коремчето.

"Всичко се трупа на корема, защото така се храним, защото такава ни е структурата, защото не всички храни, които ядем, са истински”, заяви тя. "Неспасяеми коремчета обаче няма, всичко може да се изгори. В потенето е истината, стига човек да има желание, винаги може да се стегне нещо”, категорична е Боги.

Тя сподели, че не мрази мазнините и дори призна, че си позволява да яде такива храни понякога. Подчерта обаче, че по принцип залага на правилното и здравословно хранене.

Цялото име на Боги е Богиня. И тя със сигурност е такава в залата за тренировки.

"Най-голямата мотивация за хората е това как изглежда техният инструктор. Не съм настроена така, че след като аз съм слаба, трябва и целият свят да бъде слаб, за да мога да приема хората такива, каквито са. Напротив, има хора, които са "по-пухкави”, които са с много позитивно мислене и изобщо нямат такъв психически проблем, както на повечето слаби жени – вманиечаването, че трябва да изглеждат перфектни”, категорична е Боги.